fredag 8 oktober 2010

Alkohol, fest och nykterhet

Om man är känslig för att läsa eller prata om alkohol så ska man sluta att läsa nu! Detta är mina tankar och mina åsikter, jag skriver inte detta för att provocera någon.
I går var vi bjudna på fest. När vi hade satt oss så frågade en av värdarna om alla hade fått något att dricka. Jag svarade, nej, han vet att vi inte dricker så han sa att det fanns läsk. Jag svarade " nej men vi dricker inte läsk heller" "Vatten blir bra". Det blev helt tyst....

Varför undrar jag? Är det fel att välja bort alkohol och läsk? Är man konstig då? Jag vet ju svaret, alkohol är en socialdryck och om man inte dricker så är man tråkig, det har jag fått höra flera gånger under mit liv. Värdesätts inte mitt sällskap då? Den jag är oavsett om jag dricker eller inte?

Jag vet att alkohol har funnits i så många år, det har alltid druckits. Men det folk inte förstår är hur illa jag tycker att det är. Skulle jag föreslå att vi skulle knarka lite så skulle de som dricker tycka att jag är dum i huvudet. (jag knarkar inte heller måste jag tillägga) Men för mig är det samma sak. 5-7 000 personer dör varje år av alkoholskador! Är inte det bevis på att det är farligt då?

En del dricker för att slappna av, men måste man ha en drog för att göra det? För mig är det precis lika farligt att dricka som att knarka, men många ser det inte så, antagligen för att alkohol har varit så accepterat länge. Jag har då sett alkoholens baksida, absolut. Delvis därför väljer jag att inte dricka, men jag har blivit mer medveten ju äldre jag blir om hur farligt det är. Man skadar en massa organ i kroppen och påverkar hjärnan. Se bara till IQ s reklam på tv om alkohol...

Hur många gör inte saker de aldrig skulle göra om de är nyktra? Hur många skyller inte på alkoholen? "äh..men jag var full" Många kan inte prata med motsatta könet utan alkohol i kroppen, många kan inte prata med folk överhuvudtaget utan alkohol i kroppen, många vill koppla av med alkohol. Folk vill heller inte festa med någon som är nykter för de vill inte vara ensamman med att dricka, varför? Jag har inget emot att folk väljer att dricka, man gör vad man vill med sin kropp och med sitt liv. Jag väljer att ta hand om min kropp så gott jag förmår. Jag har bara ett liv vad jag vet just nu så jag väljer att ge mig ett bra och friskt liv. Hur många barn far inte illa av alkohol? Hur många barn tycker inte att det är obehagligt att se vuxna onyktra? Bryr vi oss? nej, för alkhol är ju socialt, så jag är inte social som inte dricker?

Lyckan, skrattet, gråten, ilskan osv finns i mig, inte behöver jag alkohol för att visa alla dessa känslor.
Det är en underbar känsla att kunna förmedla ömhet, kärlek, ärlighet osv då jag är nykter.
Om folk tycker att jag är tråkig för att jag inte dricker på en fest...så kan jag tycka att det är tråkigt att folk blir så fulla så man inte kan umgås på ett normalt sätt..jag är där för att träffa dem, för att jag längtar efter att få skratta i hop eller ha intressanta diskutioner.

Så brukar det inte bli, folk tittar snett på en när man inte dricker och måste alltid i frågasätta varför.
Är jag så jäkla annorlunda? Måste man göra som alla andra? Jag vill vara mig själv, den jag är.
Jag vill kunna känna mig lugn och glad utan alkohol i kroppen. Att skratta så man får ont i magen och vara helt nykter, är inte det en underbar känsla?
Jag väljer att vara nykter och ja, jag går på fester i bland. Sen kan vi väl alla umgås utan att någon säger att jag är tråkig? Jag vill inte att någon säger att jag var rolig eller likn för att alkoholen gjorde det, jag vill att folk gillar mig för, mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar