måndag 11 oktober 2010

Röka på, knarka, slappna av...kalla det vad ni vill

Det har diskuterats ang att, röka på, bland vänner. Ja, vad tycker man egentligen? Det verkar vara en hel del som röker på och alla tycker olika.
Vad jag tycker? Ja...jag dricker ju inte alkohol och tycker att det är jäkligt onödigt att göra det. Marijuana och hasch är droger för mig (vissa påstår att det inte är det) och jag vill heller inte ha dessa i mitt liv.
Visst, det förekommer säkert olika saker bland vänner och bekanta som jag eller någon annan i deras liv aldrig skulle få veta. Men om jag får välja, så väljer jag bort det. Droger alltså. Jag gillar det inte! Man påverkar bland annat hjärnan och blir dum. Även alkohol förstör jätte mycket i kroppen men det är en annan historia.
Alla väljer att leva sina liv som de vill. Vissa lever det med okunskap och vissa med kunskap om saker och ting. Sen gör man sitt val därefter.
Jag väljer att leva mitt liv med att må bra! Jag väljer att utveckla min hjärna och känslorna som finns i kroppen. Jag väljer att se underbara saker och känna sann glädje. Jag väljer att hitta lugnet i mig själv och hitta naturliga saker i livet som gör mig lugn.
Vissa andra väljer att stoppa i sig något ämne eller liknande för att framkalla en känsla. Vissa väljer att ta en drog för att finna sitt lugn.
Vad jag vet så lever jag bara ett liv. Livet går inte i repris. Även om jag så skulle leva fler liv så väljer jag att leva här och nu och att må bra i det på ett naturligt sätt!
Jag har letat en massa fakta på nätet om gräs. Det finns en hel del. Jag har kopierat in en del åsikter från människor. Hittade tyvärr inga vettiga saker i från folk som håller på med droger. Bara tex "JAG ÄR SMART". Så det fanns inte så mycket att kopiera in. Dock har vissa som håller på med droger skrivit, men de har faktiskt skrivit negativa saker om det.
"Det är samma sak i olika form. Som en att jämföra en röd buss och en blå buss. Hasch kan göras på väldigt många sätt, ett av dom är koda. Marijuana är blommorna på hon-plantorna, "budsen".
Hasch kan uppnå högre thc-nivåer än marijuana kan, fast det finns otroligt potent marijuana som kan klå det flesta hasch-sorter. "

"En annan vanlig missuppfattning är att hasch ger ett nedåt rus (indica) och att marijuana ger ett uppåt rus (sativa).
Det är helt fel. Det är bara en missuppfattning som beror på att det mesta hasch som kommer till sverige är gjort på indica plantor och att det odlas mestadels sativa marijuana i sverige."

"Det ena är definitivt inte farligare än det andra, och nej dem har inte kamelskit och annat i hasch. Det är en myt. Och nej, hasch framställs inte kemiskt.. eller ja, det finns ju metoder där man använder kemiska preparat, fast det är inget som finns i det färdiga haschet."

"Det finns inget som heter haschpsykos.

Det finns overifierade fall av psykoser som utlösts av cannabisbruk, och om vi nu säger att det är sant så har det inget att göra med om det utlösts av hasch, det kan lika gärna ha blivit så av marijuana." "Hasch är lika naturbaserat som marijuana och kommer från samma planta"
"jag har knarkat i 20 år o har många vänner som sitter helt isolerade från omvärlden för rökat.Ingen vet när psykoser kommer inte du heller så kom inte o säg att det skulle vara ofarligt,hoppas du någon gång får se vad som händer i hjärnan hos en som röker sig seg hela dagarana...iNSE FAKTA KNARK DÖDAR"
"Ett ämne som ingår i Cannabis (vet inte namnet) lagras i flera veckor i kroppens fettvävnader och gör att man "helt enkelt blir dum i huvudet". Får inlärningsproblem kort sagt.
Om alkohol skulle ploppa upp i dag som en ny drog skulle den troligen klassas som ett narkotiskt preparat och aldrig lagligt få säljas i affärer (läs Systembolaget).
Referens från ett radioprogram i lördags (tror jag det var).
Av egen erfarenhet vet jag att hjärnan dagen efter att jag rökt på känns "utrymd", tom på tankar, okreativ osv osv."

"Långvarigt bruk av cannabis kan visst ge permanenta skador såsom kronisk bronkit och lägre testosteronproduktion. Vid hårt brukande kan det även orsaka personlighetsstörningar vilket är vanligast hos unga personer som nyttjar drogen."
"Naturligtvis är olika droger olika farliga. Men ingen drog är ofarlig, och, tänk på detta, alla droger handlar om att genom att tillföra ett främmande ämne till kroppen, försätta den i ett förgiftningstillstånd." 
"Med hjälp av droger försöker människan befria sig från kroppsliga och själsliga obehag. Drogerna ger människan en möjlighet att under livet uppleva paradiset. Människan har alltid tagit droger, för att bota sjukdomar eller för att fly från verkligheten. Det är det sista som är så skrämmande i dagens samhälle."
Hittade också denna sida. Verkar väldigt intressant med väldigt mycket fakta. Kopiera den och klistra in.
http://hem.passagen.se/vagava/Fakta/DROGER/canabis.htm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar