fredag 8 oktober 2010

Rymma!

Min hund går hos dagmatte, ett äldre par som har hand om honom när jag är i skolan. Häromdagen smet han!
Vissa dagar så brukar kvinnan i hushållet åka i väg och jobba ett par timmar, hennes man brukar då gå ut med min hund men bara om hon har satt på kopplet först innan hon går hemifrån, min hund gillar nämligen inte mannen så han kan inte sätta på kopplet för då springer min hund i från honom och han kommer inte fram hur mycket han än lockar.

Häromdagen när de var ute så stod det en massa lådor i vägen (de håller på och bygger där) ja, jag vet inte men istället för att gå runt eller välja en annan väg eller så så valde mannen att flytta lådorna för att min hund skulle kunna gå där... då han gör det så släpper han kopplet......

När han är klar och vänder sig om till min hund, så är inte min hund kvar! Min hund har alltså sprungit över vägen..(!) in på gården och fram till vår port (vi bor nära varandra). Där vid porten har någon känt igen min hund och släppt in honom i porten. Efter ett tags letande som antagligen tar lite tid eftersom mannen använder käpp eller rullator så gick han till vår port. Mycket riktigt så var ju min hund där.

Han stod utanför dörren och undrade antagligen varför jag inte öppnade.... mannen gick upp för trappan för att ta in honom, vad gör han då? Jo han springer upp för en trappa till! Mannen går efter, när han har kommit upp, ja då springer min hund upp för nästa trappa! Tills de kommer högst upp, då får han tag på kopplet och hunden. Vilken grej! Tur att allt slutade lyckligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar