lördag 9 oktober 2010

Julstress, julsorg, julglädje

I dag var jag och jobbade extra. Det var en intressant dag....
Godis stationen var precis bredvid kassorna och det var lång kö till kassorna. Sååå jag fick trängas med folk och säga "ursäkta" varje gång jag kulle fylla på en godis sort. De frågade mig HELA tiden om hjälp också, även då jag har tryck över hela kläderna att jag INTE jobbar för den butiken.
Jag går i min egna värld då jag tittar upp, helt plötsligt står det en kille där i kön och stor ler åt mig....
Är det någon jag känner, tänkte jag direkt, då hans leende var brett. Nej, det var det ju inte kom jag på. Jag fortsatte att trängas och fylla på, varje gång jag tittade åt hans håll så log han mot mig. Tillslut så pratade han med mig. "vad stark du är" sa han med ett stort leende, när jag lyfte och donade. Sen fortsatte han att titta även då kön rörde sig framåt, tillslut fick han vrida på huvudet för att få en skymt av mig. Sen försvann han.
Då jag gick mellan gångarna i butiken för att gå ut på lagret så hör jag en kvinna prata högt i mobilen. "NEJ, Det är ju ingen jäkla personal någonstans!!" Varför stressar folk och blir sura inför jul?
Sen var det min tur att stå i den långa kön till kassan. I kassan stod en utländsk man och sa till kunden framför mig, "hundra fitton!" Jag tror att han menade 114:-
Ja, nu ska jag stressa vidare och åka till två vänner, sen ska jag upp tidigt i morgon och kolla om det finns något extra jobb till mig. Sen åker jag nog till de andra och firar julafton vid fyra. Ser jag Kalle Anka i år så kommer jag att gå under....nej då..men jobbigt. Brukar tycka jul är jobbig överlag...och fälla en tår till slutet av Kalle Anka när Benjamin syrsa sjunger... och det klarar jag nog inte att se i år....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar