fredag 8 oktober 2010

Blunda inte för grymheten

Jag förstår inte hur mäniskan kan vara så elak? Visst äter jag kött och har gjort i många år. Men det betyder inte att jag vill vara grym. Förra gången det var nyheterna ang svenska grisar så var det inte så många som verkade bry sig, folk bryr sig en stund och sedan återgår de till vardagen. Varför??? Varför kan folk stänga av sina känslor sådär? Mår man inte dåligt av att höra att någon annan far illa?? Om en gris behandlas illa, den skriker av smärta, den försöker komma undan, den vill till varje pris överleva. Vet ni hur det känns??? Människor som har haft en jobbig uppväxt och har lärt sig att bli ödmjuka, de vet hur smärta och skräck känns! Människor som har varit omringade av smärta. De kanske låter bli att äta griskött just nu....

Men ska man behöva vara med om något hemskt för att veta hur det känns och sedan lära sig vad ödmjukhet är? Varför har människor så svårt att känna? Varför har människor så svårt för att vara öppna? Tänk om alla skulle tillåta sig att känna lite mer....då kanske det inte skulle vara så mycket hemskt i världen...

Hur kan de som jobbar med grisar, slå dem?? Hur tänker man då? Är de personerna elaka? Känslokalla? Man borde slå och tortera dem! Har de inga känslor i kroppen??!!
Jag blir så arg och ledsen, hur kan man välja att INTE se eller känna?? Hur kan man tänka att andra får sköta sig sjäva, att man inte vill lägga sig i??
Om folk skulle göra det så skulle mycket bli bättre! Jag kanske skulle han kommit till ett fosterhem där de inte hade slagit mig eller utnyttjat mig sexuellt! Om någon hade vågat reagera!
Om någon ser en överkörd katt, ringer de polisen då? nej, tror ni inte att ägaren skulle bli tacksam i sin oro om de fick veta? Om det hörs en massa gråt från en granne och någon skulle bry sig, tror du inte att det som pågår och får personen att bli ledsen eller rädd skulle upphöra??

Varför kan inte folk bry sig mer? Hur många barn far illa varje dag, någon ser något men ingen gör något! Hur många blir våldtagna? Hur många blir illa behandlade medans andra bara tittar på??!! Hur många äter griskött för att de tycker att det är så gott utan att tänka på de stackars djuren som har skrikit av smärta och skräck för att hamna på din tallrik!! Bry er och grisarna kanske får ett bättre liv så att du kan äta ditt kött med en någorlunda bra samvete! Bry dig om andra och få tusenfalt tillbaka, för det är en härlig känsla att finnas till, en underbar känsla att bry sig! VAKNA och VÅGA!
Vad kan du göra? Läs mer:
http://www.djurensratt.se/portal/page?_pageid=33,8678247&_dad=portal&_schema=PORTAL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar