måndag 12 januari 2015

Ekologiskt kött

Jag slutade att äta griskött för länge sen.
Delvis för att det finns så mycket skit i griskött såsom antibiotika mm.
Det vill inte jag ha i min kropp.

Sen en stor del är hur de behandlar grisar....

Grisar vaknade upp när de kokades...hur sjukt är inte det?
För att personalen var för stressad att bedöva dem ordentligt innan de skulle kokas.

Denna artikel såg jag i dag....

"Slakteriet Knorrevången i Glimåkra bedöms av länsstyrelsen i Skåne ha hanterat djuren som skickats dit så dåligt att slakteriet nu tilldelats ett förbud mot att hantera djur.
Bland flera brister i djurhållning har grisar t.ex. inte getts ordentlig bedövning i samband med slakt.

Förseelserna bedöms vara så allvarliga att förbudet inte är tidsbegränsat.
Vad som kommer att hända med slakteriet är i dagsläget oklart."

Jag började att äta ekologiskt kött men kan fortfarande inte äta gris.

Ok att många veganer inte alls tycker om mitt val av att äta kött i bland.
Oavsett om det är eko eller inte.

Jag har dock "bättre" samvete att äta ekologiskt kött där jag hoppas att djuren behandlas bra.

Jag mår dåligt av bara tanken på att äta en köttbit som inte är eko...
Usch....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar