torsdag 29 september 2011

Resan: Första yogadagen

"Vi vill gärna träffa dig på en intervju i morgon om det går bra?"

Fem minuter efter att jag hade skickat i väg jobbansökan så mailade de tillbaka. :)

Berättar mer sen om jag får jobbet.

I dag var jag på yogaterapi. Två timmar tog det.

"Yoga som disciplin har utövats i ca 5000 år och har under tiden samlat på sig stor kunskap om människors mentala, fysiska och andliga förmåga. Som yogaterapeut ser vi på klientens problematik utifrån det yogiska perspektivet. Vi utgår från samtalet mellan terapeut och klient. Därefter utformar vi personliga övningar och meditationer."Först fick jag slappna av och sedan så ställde hon en massa frågor.

Vi gick från mamma till min födelse till tonåren och sen till vuxen ålder.

Då vi kom upp i vuxen ålder så fick jag värdera saker hos mig själv på en skala från 1-5. Min självkänsla, mina relationer osv.

Efter det så berättade hon om chakran.
Som jag skrev tidigare så är ju kroppen uppbyggd av energi och sen av celler osv, osv.
I cellerna så lagras dåliga saker man varit med om i livet och det i sin tur skapar en obalans i ens chakran. Kropp och själ hör i hop.

Chakra (sanskrit: चक्र, skrivs cakra med IAST-transliteration, betyder "hjul"), är ett begrepp inom hinduismen och i vissa besläktade asiatiska kulturer, som även tagits upp i New Age-rörelsen. Chakra, som kan kallas "livshjul", anses uppstå som ett slags knutpunkter där nadi med flödande prana, eller "livsenergi", korsar varandra.
Chakrasystemet är centralt inom "teorin" för yoga. Enligt denna är kroppen sammanlänkad genom kanaler i människans olika kroppar (det påstås finnas flera, som delas upp genom deras olika andligt-mentala och fysiska egenskaper). Schematiskt löper en huvudkanal längs ryggraden, detta är kroppens centrala kanal för pranan - den livgivande andliga "energin". Mellan den eteriska och fysiska kroppen finns sju chakror, som representerar olika delar av människan. En skada eller sjukdom i människokroppen förmodas påverka flödet genom olika chakror. Likaså hävdas det att kroppens andliga och fysiska funktioner påverkas av flödet genom olika chakror. För att uppnå jämvikt i kroppen måste flödet i alla chakror vara fritt och ohämmat.
"Chakrabalansering" är en metod som förmodas skapa jämvikt i chakrasystemet. Detta skulle ske genom andliga och fysiska övningar av olika karaktär, företrädesvis med olika asana, kroppsligt gymnastiska övningar men också med meditationsövningar och pranayama, det vill säga andningsövningar. Källa: Wikipedia

Jag har mest "problem" i mitt rotchakra= grundtrygghet, mamma, osv.
Sedan Sakralchakrat och även hjärtchakrat.

Jag ska sedan gå medicinsk yoga hos henne.
http://yogaliv.se/medicinskyoga.asp

Om man nu ska tro på detta...och det jag skrev tidigare om själen.....
så blev jag glatt överraskad i dag.
Om man gör själen glad, sig själv, så får man små gåvor, tecken.
Det gäller bara att se dem.

I morse innan yogan så kollade jag min kalender. Jag la märke till mötet nästa vecka ang att bli godman. Jag tänkte att det var trist att det var en så tidig tid den dagen, det hade varit skönare med en senare tid. Sen gick jag till yogan.
Då jag var på väg hem sen så slog jag på min telefon....där hade jag ett medelande på min svarare.

"Hej, det gäller din tid nästa vecka ang god man, jo det funkar inte med den tiden du fick men jag undrar om du kan komma samma dag fast efter kl 15.00?"



www.yogaliv.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar